Now Reading
Uit Nu! • CoolGames brengt bordspel klassieker ‘Zeeslag’ uit als Facebook game
0

Uit Nu! • CoolGames brengt bordspel klassieker ‘Zeeslag’ uit als Facebook game

by Alessandra van Otterlo23 november, 2017

CoolGames maakte van klassiekers als Arkanoid en Snake al Facebook Instant Games, maar nu hebben ze ook samen met Hasbro het bordspel Battleship (in Nederland beter bekend als Zeeslag) uitgebracht voor Facebook Messenger.

Breng een vloot tot zinken

Battleship kwam in 1967 voor het eerst uit als bordspel en de game is tot vandaag de dag nog te vinden in speelgoedwinkels. In de game plaatsen twee spelers hun schepen op elk een eigen speelveld dat de tegenstander niet kan zien. Na plaatsing noemen de spelers om de buurt een vakje van de tegenstander (bijvoorbeeld B4, C1, etc.) dat ze willen bestoken met een bom. Wie op die manier als eerste alle schepen van de tegenstander tot zinken heeft gebracht is de winnaar.

Vrienden en vreemden

De Facebook versie van Battleship werkt volgens hetzelfde principe. Spelers kunnen de turn-based multiplayer tegen hun vrienden kunnen spelen, maar het is ook mogelijk om via het CoolGames matchmaking systeem spelers uit te dagen die niet in hun Facebook vriendenlijst staan.

De game is gratis te spelen door in Facebook Messenger te zoeken naar ‘Battleship’.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).