Now Reading
Uit Nu! • Vecht aan het oostfront in ‘Tannenberg’
0

Uit Nu! • Vecht aan het oostfront in ‘Tannenberg’

by Alessandra van Otterlo16 november, 2017

Developers Blackmill Games en M2H hebben succes met Verdun, de WW1 FPS die zich afspeelt in de loopgraven aan het westfront. Vanaf vandaag kunnen spelers ook strijden aan het koude oostfront, want Verdun spinoff Tannenberg is uit op Steam Early Access.

De game is al getest in een closed beta en tijdens de Early Access wordt er geen nieuwe content meer toegevoegd. De periode wordt voornamelijk gebruikt om balance, sound en performance te verbeteren, en om een nieuwe user interface te testen.

Manoeuvreer-modus

Het verplaatsen van de strijd naar het oosten van Duitsland en Rusland zorgden voor aanpassingen in de gameplay. De gigantische legers en de immense afstanden vroegen om grotere en meer open maps en een verdubbeling van het aantal spelers dat aan een veldslag mee kan doen naar 64.

In tegenstelling tot de loopgravenoorlog die aan het westelijk front woedde, waren aan het oostfront mobiele en tactische aspecten belangrijker. De nieuwe Maneuver-mode geeft spelers meer vrijheid in hun beweging om in twee teams van elk 32 spelers verschillende zones te controleren.

Tannenberg is voor €17,99 te downloaden op Steam. Mensen die Verdun al hebben gekocht krijgen tot 1 december 20 procent korting.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).