Control
Now Reading
Control Conference • Laura Voss en Joe Park over de harde realiteit van het opzetten van een eigen studio
0

Control Conference • Laura Voss en Joe Park over de harde realiteit van het opzetten van een eigen studio

by Alessandra van Otterlo16 november, 2017

Scroll down for English

Laura Voss heeft een achtergrond in theater, psychologie en game design. Joe Park is programmeur. Twee jaar geleden richtten ze samen Harmonious Games op, waar Voss creative director is en Park de rol van business & production lead op zich heeft genomen.

Harde realiteit

Op Control Conference, geven Voss en Park een open en in depth talk over de harde realiteit van het opzetten van je eigen indie studio; met vrienden, maar zonder geld. Ze kijken terug op de eerste twee jaar van Harmonious Games, alle fouten die ze hebben gemaakt, en de vele lessen die ze daar uit hebben geleerd. Ze gaan met name in op het creëren van een bedrijfscultuur en structuur, budgeteren zonder geld, vinden van funding en het afscheid nemen van een van hun oprichters.

Kaarten

Kaarten voor Control Conference zijn te koop via de website. Naast full conference passen is er een studentenkaart met een gereduceerd tarief van €55.

 


English

Laura Voss has a background in theatre, psychology and game design. Joe Park is a programmer by training. Two years ago, they founded Harmonious Games, where Voss is the creative director and Park fulfils the role of business & production lead.

Hard truths

At Control Conference, Voss and Park will give an honest and in depth talk about the hard truths of starting an indie studio with friends and no money. They’ll look back on the first two years of Harmonious Games’ life, all of the mistakes they made, and the many lessons they learned from making them. In particular, cultivating company culture and structure, budgeting with no money, finding funding and parting ways with a founder.

Tickets

You can buy your Control Conference tickets via the website. Besides the regular conference pass, there is also a student pass available at a special rate of €55.

This talk is powered by Vlambeer.

 

vlambeer

Top image: screenshot of Putty Pals, the game that Harmonious released earlier this year.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).