Now Reading
Uit Nu! • Monopoly voor Switch is in Nederland gemaakt
0

Uit Nu! • Monopoly voor Switch is in Nederland gemaakt

by Alessandra van Otterlo6 november, 2017

In april van dit jaar kondigden Ubisoft en Nintendo aan dat bordspel Monopoly uit zou komen voor de Switch. Het spel is gemaakt door Engine Software, een studio uit Doetinchem die al jaren games ontwikkeld voor, en port naar Nintendo hardware.

3D spelborden

De basis voor Monopoly voor Switch de PlayStation 4 versie die gemaakt is door de Franse studio Asobo. Het is echter geen rechtstreekse port, want Engine heeft content aan de game toegevoegd, zoals nieuwe gameplay regels. Naast het klassieke 3D bord heeft de Switch-versie een ‘living board met een attractiepark-thema en een met een griezel-thema.

Korte potjes

De game heeft een local en een online multiplayer mode, beide voor maximaal zes spelers. En voor de mensen die een potje Monopoly te lang vinden duren is er een extra snelle modus.

Monopoly voor Switch is voor €39,99 verkrijgbaar in winkels, of voor hetzelfde bedrag te downloaden in de Nintendo eShop.

Gameplaybeelden van het YouTube kanaal van Daan Koopman aka Nintendaan.

 

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).