Now Reading
Uit Nu! • Stable Orbit uit Early Access
0

Uit Nu! • Stable Orbit uit Early Access

by Alessandra van Otterlo10 oktober, 2017

Jim Offerman maakt al sinds zijn tienerjaren games. Als professional deed hij dit onder andere voor Nixxes waar hij als lead programmer werkte aan projecten als Deus Ex: Human Revolution en Tomb Raider. Dat beviel prima, maar Offerman wilde toch heel graag een eigen game maken. In 2015 waagde hij het er op en richtte zijn eigen studio Codalyn op.

Bouw je eigen ruimtestation

Space simulator Stable Orbit is de eerste game van Offerman. Oktober vorig jaar kwam de game uit in Early Access en vorige week was de officiële release van de game met nieuwe features als orbital management, events en natuurrampen, en een sandbox mode waarmee je zonder enige beperking je eigen ruimtestation kan bouwen.

De game speelt zich af in 2034. De ISS is niet meer en en zijn ook geen andere ruimtevaartprogramma’s voor in de plaats gekomen. De speler moet een nieuw ruimtestation bouwen om de mensheid te redden.

Micro Mortem

Stable Orbit is voor €14,99 te downloaden op Steam. Meer weten over de game? Lees dan de ‘Creating Realistic Fun in Stable Orbit‘ Micro Mortem.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).