Now Reading
Uit Nu! • ‘Kingdom’: van gecancelde Kickstarter naar Nintendo Switch
0

Uit Nu! • ‘Kingdom’: van gecancelde Kickstarter naar Nintendo Switch

by Alessandra van Otterlo25 september, 2017

In 2013 bouwde Thomas van den Berg een 2D strategische pixel-art side-scroller getiteld Kingdom. Marco Bancale, een Italiaanse developer die in Finland woont, speelde de game urenlang en benaderde Van den Berg met het idee voor een iOS port. Dat zag laatstgenoemde wel zitten en ze probeerden via Kickstarter $8.000 bijeen te brengen voor een iOS vervolg, dat ook op PC uit zou komen, als ze 37.000 euro op zouden halen.

Nordic Game Program

Helaas liep het niet storm en ze besloten de stekker uit de campagne te trekken. Gelukkig was er het Nordic Game Program dat Van den Berg en zijn IJslandse partner (die de aanvraag deed) 24.000 euro gaf, waardoor ze verder konden werken aan Kingdom. In oktober 2015 brachten ze samen met publisher Raw Fury de game uit op Steam.

Van PC, Xbox en mobiel naar Switch

Augustus vorig jaar lanceerde de expansie Kingdom: New Lands op Steam en andere online PC-platforms, Mac en Xbox One. Deze versie werd tevens gezien als vervanger van de originele Kingdom – die na de lancering van New Lands ook niet meer werd verkocht. Eerder dit jaar volgden een release op iOS en Android. En nu is Kingdom: New Lands ook te spelen op de Nintendo Switch. Voor €14,99 is de game te downloaden in de Nintendo eShop.

Nieuwe Kingdom krijgt co-op mode

Momenteel werken Van den Berg en Bancale aan Kingdom: Two Crowns. Deze titel stond eerst gepland als een tweede extensie, maar is nu uitgegroeid tot een volledige game die volgens jaar uitkomt op PC en console. Belangrijkste toevoeging in deze nieuwe titel is de co-op mode waar spelers om gevraagd hebben.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).