Nieuws
Now Reading
Het ontwikkelen van Antegods is geen grote gok voor Codeglue
0

Het ontwikkelen van Antegods is geen grote gok voor Codeglue

by Alessandra van Otterlo15 september, 2017

Codeglues mede-oprichter Peter de Jong geeft in een interview met het AD een kijkje in de keuken van Codeglue. Met tien werknemers zet de Rotterdamse studio €650.000 om. De helft van de games die ze maken zijn eigen IP, de andere helft is work for hire. Denk hierbij aan ports van games als Terraria (3DS).

Met het ontwikkelen van hun nieuwe game Antegods neemt Codeglue wel risico, maar het is geen enorm grote gok: “We hebben overheidssubsidie gekregen en hebben ook onze andere projecten.” Het succes van de game kan wel grote invloed hebben voor de toekomst van de studio: “Als Antegods goed verkoopt, kunnen we ons volgende project zelf financieren. Dat is de cyclus waar we in willen komen. Onafhankelijk, zodat we zelf kunnen bepalen wat we doen.”

Het AD-artikel is niet online te lezen, maar wel in het plaatje hieronder (dat via deze link apart te openen is).

Beeld bovenaan de pagina komt uit het AD artikel en is van Sanne Donders.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).