Nieuws
Now Reading
Uit de oude doos • Fairytale Fights van Playlogic
0

Uit de oude doos • Fairytale Fights van Playlogic

by Alessandra van Otterlo29 augustus, 2017

Rick van Beem werkt tegenwoordig voor Kakao Games, maar in een grijs verleden was hij PR Manager bij het Nederlandse Playlogic. Deze uitgever bracht games van anderen uit, maar had in Breda onder de naam Playlogic Game Factory ook een eigen studio, waar onder andere hack and slash action-adventure Fairytale Fights werd gemaakt.

Bij het opruimen van zijn harde schijf vond Van Beem een oude gameplay video die gebruikt is Fairytale Fights intern en bij derden te pitchen. Ondanks de positieve ontvangst bij de aankondiging heeft de game het niet goed gedaan, en kwam de Metacritic-score niet hoger dan 53.

Wizard of Funk

Een andere Playlogic in-house titel was The Wizard of Funk voor de PlayStation EyeToy. Deze game is nooit gereleased, maar trok wel de aandacht van Sony, en dat resulteerde in een work for hire contract met de platformhouder. Een volledige lijst van alle games die Playlogic heeft uitgegeven is te vinden in dit Control-artikel uit 2010.

Talent

Playlogic Game Factory werd na een faillissement in 2010 gesloten. De teloorgang was niet te wijten aan gebrek aan talent in Breda, want oud-werknemers zijn nu te vinden bij Guerrilla Games, Vertigo, Bungie, CoolGames, Ubisoft, Nixxes, Arkane Studios, ForceField VR, Klei Entertainment, Moon Studios en Blizzard. Er zijn ook nieuwe bedrijven opgericht door ex-Playlogic developers, bijvoorbeeld Abstraction Games en Jaywalkers Interactive.

Doorstart

De uitgeverstak maakte een doorstart en brachten Adam’s Venture Chronicles en Toki Tori uit voor PSN, maar na een tweede faillissement in 2014 sloot Playlogic definitief de deuren.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).