Business
Now Reading
Vlambeer organiseert een eigen indie booth
0

Vlambeer organiseert een eigen indie booth

by Alessandra van Otterlo17 augustus, 2017

Rami Ismail, mede-oprichter van Vlambeer, was betrokken bij het tot stand komen van de Indie Megabooth. Hoewel hij niet meer actief meewerkt, is hij trots op de groei die de stand heeft doorgemaakt. Toch vindt Vlambeer het tijd voor een eigen indie booth. Onder de naam The Playground debuteert dit nieuwe initiatief op PAX West.

Tussen wal en schip

Met The Playground willen ze de leegte opvullen die er valt tussen te groot zijn voor een Indie Megabooth, en te klein zijn om op eigen kracht een stand te organiseren. In een blogpost zegt Ismail dat met de opkomst van indie publishers en grote gecombineerde stands, mid-size developers in een ongemakkelijke positie komen. Ze willen geen waardevolle plek op een Indie Megabooth inpikken, omdat een kleine developer daar veel meer aan heeft, maar ze zijn niet groot genoeg om het op te kunnen nemen tegen indie publishers.

Opvallen is moeilijk

Over zijn eigen ervaring zegt Ismail: “We merkten dat het voor Vlambeer steeds moeilijker werd om op te vallen op grote evenementen. Begrijp me niet verkeerd, zolang we het ons kunnen veroorloven zullen we altijd een stand hebben waar we onze fans en supporters kunnen ontmoeten – zij weten ons altijd de vinden in het doolhof van gangen. Maar de realiteit is dat we onder andere kunnen investeren in shows als PAX, omdat het nieuwe mensen bekend maakt met ons werk – en de effectiviteit van evenementen als PAX is snel gedaald voor mid-size developers die het op moeten nemen tegen gecombineerde stands en grote publisher die meer geld hebben, en een spectaculairder en breder aanbod.”

Om die reden heeft Vlambeer geen eigen stand op PAX, maar organiseren ze samen met Finji, Dan Adelman en Indiebox ‘The Playground’. De stand op PAX is een pilot en ze hebben nog geen idee waar het toe zal leiden, maar Ismail hoopt dat The Playground zal groeien en in de toekomst op meer evenementen te vinden is.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).