Now Reading
Uit Nu! Vang de communistische spion in ‘The Red Stare’
0

Uit Nu! Vang de communistische spion in ‘The Red Stare’

by Alessandra van Otterlo2 augustus, 2017

VR game The Red Stare speelt zich af in het New York van de jaren ’50. De communisten bevinden zich in de stad en aan Agent 626 de taak om uit te vinden wie de spion is.

Vanuit een appartement aan Park Avenue houdt de geheim agent de buren nauwlettend in de gaten. Via de telefoon en de fax deelt hij zijn bevindingen met het hoofdkwartier. Door observatie en het op de juiste manier interpreteren van alle feiten moet hij de spion zien te ontmaskeren. Sommige personen zijn te herkennen aan hun uiterlijk of spullen in hun appartement, andere laten hun ware gezicht zien door het volgen van specifieke communistische regels.

Studentengame

The Red Stare is ontwikkeld door een team van derdejaars NHTV studenten, dat werkt onder de naam Play:D. In september vorig jaar begonnen ze aan de game, die toen nog The Apartment heette. The Red Stare is gratis te downloaden op Steam. Om ‘m te spelen heb je een Oculus Rift of een HTC Vive nodig.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).