Nieuws
Now Reading
Online versie van de Blob was in de maak
0

Online versie van de Blob was in de maak

by Alessandra van Otterlo7 juli, 2017

In een interview met Gameindustry.biz vertelt Reinhard Pollice, business en product development director THQ Nordic, dat het oude THQ werkte aan een online versie van de Blob. De game was bedoeld voor de Aziatische markt.

Net Splatoon

Volgens Pollice leek de Blob Online op Splatoon, maar van laatstgenoemde game had toen nog niemand gehoord. In het interview zegt hij: “Toen Nintendo Splatoon aankondigde had ik zoiets van ‘he, dat is de Blob Online.”

THQ had al enkele miljoenen in het project gepompt en de game was niet ver van soft-launch toen de stekker eruit werd getrokken. Of dit kwam door het faillissement van de publisher of dat er voor die tijd al was besloten om de game niet uit te brengen vermeldt het interview niet.

THQ Nordic heeft de Blob onlangs voor Steam uitgebracht, maar het ziet er volgens Gamesindustry.biz niet naar uit dat THQ Nordic de Blob Online nieuw leven in zal blazen.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).