Business
Now Reading
Brekend • Paradox neemt Triumph Studios over
0

Brekend • Paradox neemt Triumph Studios over

by Alessandra van Otterlo30 juni, 2017

Paradox Interactive heeft vanochtend bekend gemaakt dat ze Triumph Studios hebben overgenomen.

Triumph Studios werd in 1997 opgericht door Lennart Sas en Arno van Wingerden. Ze maakten onder andere de Age of Wonders-serie, waarvan het laatste deel, Age of Wonders 3, dat door Markus Persson (Notch) werd gefinancierd. Van de serie zijn tot op heden meer dan 1 miljoen stuks verkocht.

Niet het eerste overnamebod

Uit het persbericht blijkt dat dit niet de eerste keer is dat Triumph Studios een bod tot overnamen heeft gehad. CEO Lennart Sas hierover: “Er zijn in het verleden anderen geweest die interesse hadden om ons over te nemen, maar voor ons is dit meer dan een zakelijke transactie. Het is een samenwerking met een partner die ons kan helpen groeien.”

Business as usual

Voor de dagelijkse gang van zaken brengt dit weinig verandering. Sas, Van Wingerden en de rest van het Triumph-team werken door aan de projecten waar ze al mee bezig waren. Alleen het zakelijke deel wordt vanaf heden overgenomen door Paradox. Meer nieuws over waar Triumph aan werkt volgt binnenkort.

Vanmiddag om 16.00 uur hosten Lennart Sas en Paradox CEO Fredrik Wester een live stream waarin ze vertellen over de overname. De stream is hier te bekijken.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).