Business
Now Reading
Uit Nu! Lethal League is uit op console en Team Reptile vertelt over de reden van het succes
0

Uit Nu! Lethal League is uit op console en Team Reptile vertelt over de reden van het succes

by Alessandra van Otterlo11 mei, 2017

Lethal League werd in augustus 2014 uitgebracht op Steam. Toen er binnen een half jaar na release 100.000 stuks waren verkocht besloot Team Reptile de game te porten naar console. Het proces liep niet helemaal soepeltjes, maar nu is de game dan toch beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. De teller op Steam kruipt inmiddels richting het half miljoen verkochte exemplaren.

Het is niet zomaar geluk

Net als kopers op Steam lijken console-spelers te spreken over de game. Hoewel het aantal reviews nog vrij laag is scoort Lethal League in de belangrijkste territoria, op zowel op PS4 als Xbox One, de maximale vijf sterren. Hoe komt het toch dat de game zo succesvol is? Volgens Dion Koster, game designer bij Team Reptile, is het niet zomaar een kwestie van geluk, maar ligt het voornamelijk aan de game zelf. Hij vertelt erover in deze blogpost.

Lethal League is voor €14,99 te downloaden via PSN en Xbox Live. Op Steam is de game tijdelijk te koop voor slechts €3,59.

Bij een nieuwe release hoort natuurlijk een nieuwe trailer.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).