Now Reading
Uit Nu! Red de haai met de Haai Five App van Gamedia
0

Uit Nu! Red de haai met de Haai Five App van Gamedia

by Alessandra van Otterlo13 april, 2017

Ieder jaar slaan kinderprogramma Zapp en het Wereld Natuur Fonds de handen ineen om met het programma Zapp You Planet kinderen meer bewust te maken van dieren die door de mens in hun bestaand bedreigd worden. Dit jaar staat de haai centraal.

Naast een tv-programma en andere acties is er ook ieder jaar een game, deze keer gemaakt door Gamedia. Met de Haai Five App moet je de Haai Five logo’s, die onder andere te vinden zijn tijdens tv-programma’s en op de Zapp websites, scannen. Uit het gescande logo zwemt een haai die prompt gevangen wordt in een net. Het is jouw taak als speler om de haai te bevrijden. Met het bevrijden van elke haai verdien je punten en maak je kans op prijzen. Als je je tenminste registreert.

Wat de game volgens Gamedia oprichter Dittmar Tukker uniek maakt is de combinatie van AR, live televisie en het feit dat alle publieke omroepen meewerken: “Het is iets wat voor zover wij weten nog niet eerder is gedaan.”

De Haai Five app is gratis te downloaden voor iOS en Android

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).