Nieuws
Now Reading
Uit Straks! De Blob komt naar Steam
0

Uit Straks! De Blob komt naar Steam

by Alessandra van Otterlo20 maart, 2017

We moesten even twee keer kijken of we het goed lazen, maar het is echt zo. THQ Nordic brengt de Blob op 27 april uit op Steam.

Voor de mensen die de Blob niet kennen: de game werd in 2006 in opdracht van Utrecht gemaakt door een groep derdejaars HKU studenten en een UU student, die voor het project samenwerkten onder de naam Banana Games.

Ontdekt via een blogpost

Joost van Dongen, een van de developers, schreef een blogpost over de ontwikkeling van de de Blob, die door een aantal gamesites werd opgepikt. Het bericht werd gelezen door THQ en die kwamen via JP van Seventer terecht bij Banana Games. Lang verhaal kort: THQ kocht de rechten van de Blob en in 2008 kwamen de Wii-versie en een aparte iOS-game uit – die het met een Metacritic-score van 82 niet slecht deed. In 2011 verscheen het vervolg, de Blob 2, voor de Wii, DS, Xbox 360 en PS3.

Hoe het met Banana Games afliep? Een deel van de teamleden begon een eigen studio, genaamd Ronimo Games.

De uitgebreide versie van dit verhaal is terug te lezen in een interview met JP van Seventer dat Control in 2011 publiceerde.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).