Business
Now Reading
Pine kickstarter bijna op de helft
0

Pine kickstarter bijna op de helft

by Alessandra van Otterlo17 maart, 2017

Op 9 maart ging de Kickstarter voor action adventure game Pine live en ruim een week later hebben ze al bijna de helft van de gevraagde €100.000 binnen. Op het moment van het schrijven van dit artikel staat de teller op €46.605. Een bedrag dat is gepledged door 1.671 backers.

Als de Kickstarter succesvol is wordt het geld uitgegeven aan salaris voor de zes personen in het core team en een freelancer die een dag in de week aan de art werkt. Daarnaast gaat er een klein deel naar audio en naar zaken als kantoor, servers en andere overhead.

Op zoek naar een publisher

Het ton dekt volgens developer Twirlbound het grootste deel van de ontwikkelingskosten; in ieder geval genoeg om Pine op een dusdanig niveau te brengen om een partner te zoeken waarmee ze de game af kunnen maken. Twirlbound is momenteel in gesprek met een aantal geïnteresseerde publishers. Het team heeft er het volste vertrouwen in dat ze met een van hen uiteindelijk tot een deal komen.

Hoe ze de game grotendeels realiseren voor een beperkt budget legt Twirlbound uit op Kickstarter: “We zijn een jong en relatief klein team en onze behoeften zijn bescheiden: we richten ons volledig op het maken van Pine zonder (grote) verliezen.” Dit doen ze door goedkoop en efficient te werken.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).