Nieuws
Now Reading
Indigo verhuist naar juni
0

Indigo verhuist naar juni

by Alessandra van Otterlo16 maart, 2017

De Indigo Showcase begon in 2009 als een voorjaarsevenement. In 2012 ging Dutch Game Garden de samenwerking aan met het Nederlands Film Festival en verhuisde de populaire showcase naar september. Dit jaar gaat Indigo terug naar het voorjaar, of eigenlijk de vroege zomer.

Internationaal

Op 30 juni kunnen alle Indigo fans terecht in de Lik, een voormalige gevangenis in het centrum van Utrecht. Vorig jaar werd de inschrijving voor het eerst geopend voor niet-Nederlandse developers en ook dit jaar mogen developers uit de hele wereld zich aanmelden. Het inschrijven is gratis, maar ben je eenmaal geselecteerd dan betaal je €45.

DGG communications manager Eline Muijres legt uit waarom Indigo naar de eerste helft van het jaar verhuist: “30 Juni is in dezelfde week als Unite Europe, waarvoor veel mensen naar Nederland komen. Het leek ons het perfecte moment om op de vrijdag na Unite, Indigo te organiseren, zodat mensen hun bezoek kunnen combineren.”

Unieke locatie

Over de keuze voor de Lik zegt ze: “Deze voormalige gevangenis is een van de coolste en meest opvallende locaties in Utrecht. Het is een prachtige plek die onze showcase nog unieker maakt.”

Hoeveel games er uiteindelijk te spelen zijn is op dit moment nog niet bekend. Muijres: “Het worden er in ieder geval 30.”

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).