Business
Now Reading
Game Bakery is nieuwe game-ontwikkelingshub in Groningen
0

Game Bakery is nieuwe game-ontwikkelingshub in Groningen

by Alessandra van Otterlo13 maart, 2017

Bijna een jaar geleden betrokken een aantal game ontwikkelaars en andere creatievelingen een pand aan de Europaweg in Groningen, met als doel elkaar te inspireren en te helpen. Inmiddels is de samenwerking uitgegroeid tot Game Bakery, een officiële coöperatie van 18 leden die of zelf games bouwen of daar op andere wijze nauw bij betrokken zijn. Op 2 maart was de officiële opening van de game-development hub.

Allemaal eigenaar

Naast het maken van entertainment games houden de leden zich ook bezig met applied games, VR, en zelfs AR prentenboeken. Ieder lid is tevens eigenaar van de coöperatie, wat de betrokkenheid groter maakt dan alleen samen een kantoor delen. Met het organiseren van masterclasses, seminars en borrels opent Game Bakery de deuren voor iedereen met een interesse in games, VR/AR, design, art, sound en meer.

De bedrijven die lid zijn van de Game Bakery coöperatie zijn:

 

Beeld bovenaan de pagina (van Game Bakery): VVD-wethouder van EZ, Joost van Keulen, verricht de officiële opening van de Game Bakery met het aansnijden van een Groninger koek.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).