Nieuws
Now Reading
Horizon Zero Dawn zeer goed ontvangen door de pers
0

Horizon Zero Dawn zeer goed ontvangen door de pers

by Alessandra van Otterlo20 februari, 2017

Nog een week en dan kan iedereen aan de slag met Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games. En daar waar steeds meer AAA publishers er voor kiezen om voor de launch geen reviewexemplaren meer te versturen, heeft Sony dat wel gedaan. En met succes, want de game wordt zeer goed ontvangen.

Metacritic score

Op het moment van schrijven van dit artikel scoort Horizon met 68 reviews een hele mooi 88 procent op Metacritic. Giantbomb geeft de game een perfecte score van vijf sterren en merkt daarbij op dat Guerrilla iets speciaals in handen heeft. Ook van The Telegraph, Twinfinite, PlayStation Lifestyle en COG Connected krijgt Horizon een felbegeerde tien.

Dan volgt een lange rij met scores in de 90 procent van onder andere Polygon (9,5), The Jimquisition (9,5), IGN (9,3), GamesRadar (9) en GameSpot (9). Het Hollandse XGN geeft Horizon een 9,7 en noemt de game ‘Nederlands nieuwe trots’. De rest van de reviewers geven een cijfer tussen een zeven en een negen. Op een na. USGamer is de enige die Horizon merkwaardig genoeg geen voldoende geeft.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).