Nieuws
Now Reading
Self Made Miracle stopt ermee
0

Self Made Miracle stopt ermee

by Alessandra van Otterlo27 januari, 2017

Rick van Ginkel en Ruben van Rooij hebben bekend gemaakt dat ze met ingang van 1 maart stoppen met Self Made Miracle. Dit na, naar eigen zeggen, het meest winstgevende jaar sinds de oprichting van de studio.

Met een lach op het gezicht naar je werk

Het gebrek aan financiën ligt dan ook niet ten grondslag aan het besluit om de deuren te sluiten. Na de lancering van Penarium verliet Teun Westenenk het team en legde Self Made Miracle zich met name toe op work for hire projecten. Dat is echter niet waarom ze ooit een eigen studio zijn begonnen.

In de verklaring op de website van de developer leggen Van Ginkel en Van Rooij uit: “Zes jaar geleden begonnen we dit avontuur om een droom na te jagen, ons eigen IP te ontwikkelen, commercieel levensvatbare entertainment games te maken, en met een lach op het gezicht naar ons werk te gaan. Dat werkt al een tijdje niet meer zo goed. Daarom besloten we dat het tijd was voor verandering.”

Wat ze in de toekomst gaan doen weten de heren nog niet. Ze zijn de game-industrie nog lang niet zat, dus de kans is groot dat ze elders weer opduiken.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).