Control
Now Reading
Control Conference • Drie sessies waarin developers vertellen over nieuwe ervaringen
0

Control Conference • Drie sessies waarin developers vertellen over nieuwe ervaringen

by Alessandra van Otterlo19 januari, 2017

Hier zijn drie video’s van Control Conference sessies. Alle drie de sprekers vertellen over voor hen nieuwe ervaringen.

Joris Dormans

Joris Dormans van Ludomotion loopt al wat langer mee, als developer en onderzoeker. Hij heeft ook meerder games op zijn naam staan, maar Unexplored is de eerste action-RPG waar hij aan werkt. De dungeon generator die hij hiervoor maakte gebruikt cycli als basisstructuur.  Dormans schreef hier al een micro mortem over, maar tijdens zijn sessie op Control Conference duikt hij wat dieper in de materie.

William Chyr

William Chyr is naast game designer ook kunstenaar. Momenteel werkt hij aan exploration-puzzle game Manifold Garden. In zijn Control Conference talk vertelt hij over de dingen die hem hebben geïnspireerd tot de game. Chyr praat ook over de nieuwe manier waarop de voortgang van development deelt via social media en streaming en hoe hij de feedback van de community verwerkt in de game.

James Valls

Ondanks zijn reeds lange loopban vertelt senior producer James Valls over een ervaring die nieuw voor hem was: de ontwikkeling van een VR game. In zijn talk The Making of Battlezone talk bespreekt Valls het hele proces van ontwikkeling; van het eerste prototype tot de release van het eerste VR project van developer Rebellion.

Zorg dat je niets mist!

We zijn je nog een paar Control Conference video’s verschuldigd. Wil je zeker weten dat je ze niet mist, abonneer je dan op het Control Youtube-kanaal.

Beeld (door Arno Landsbergen): William Chyr tijdens zijn sessie 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).