Nieuws
Now Reading
Internetfonds ook geschikt voor applied games
0

Internetfonds ook geschikt voor applied games

by Alessandra van Otterlo17 januari, 2017

SIDN fonds is een onafhankelijk fonds dat in 2014 op initiatief van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is opgericht. Vandaag maakten zij de meest recente projecten bekend die financiële ondersteuning krijgen. Hieronder ook een aantal games of projecten die een raakvlak hebben met games. In de lijst een serious game die jeugddelinquenten het rechte pad op moet helpen, een project waarbij gamification wordt ingezet voor betere onderzoeksjournalistiek, en Bomberbot 2.0, een engine waarmee kinderen zelf games kunnen maken.

Betekent dit nu dat games een kans maken als ze een aanvraag doen bij het SIDN fonds? Ja en nee, bleek uit het telefoongesprek dat Control had met SIDNs communicatieadviseur Anouk Janssen. SIDN fonds is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat zij zich focussen op projecten die de wereld, en het internet, beter maken. Ze hebben hierin drie speerpunten. Versterking, waarbij het voornamelijk gaat om techniek en veilig internet gebruik. Empowerment, waarmee ze zich richten op een vaardiger en bewuster gebruik van het internet. En Tech for Good, waarbij internet ingezet wordt om de wereld beter te maken.

Binnen de regeling liggen er mogelijkheden voor applied games. Janssen merkte hierbij wel op dat het voornaamste doel van het project ideëel moet zijn, en niet commercieel. Heb je enkel nog maar een idee dat je wilt uitwerken tot een prototype, dan kan je tot €10.000 aanvragen. Voor een project waarvoor al een prototype is dat je wilt doorontwikkelen kan je maximaal €75.000 aanvragen. Ieder jaar zijn er twee rondes, een in het voorjaar en een in het najaar. De deadline voor de eerste ronde van 2017 is 7 maart.

Beeld bovenaan de pagina is van de serious game voor jeugddelinquenten.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).