Now Reading
Uit Nu! Bamboo EP van Sokpop
0

Uit Nu! Bamboo EP van Sokpop

by Alessandra van Otterlo22 december, 2016

Game-collectief Sokpop bestaat uit Aran KoningRuben Naus, Tijmen Tio, en Tom van den Boogaart. Bamboo EP is hun eerste commerciële game.

Eigenlijk zijn het drie kleinere games ineen, of beter gezegd, twee games en een interactief menu. Bamboo Ball is een digitale versie van trefbal die alleen of met z’n tweeën gespeeld kan worden. Bamboo Heart is een side-scroller waarin je een zwaardvechter bent die op zoek is naar zijn hart. Bamboo Moon is een interactief titelscherm.

Niemand van ons kan goed tekenen

De visuele stijl van de game is vrij simpel. In een interview met Killscreen leggen ze uit waarom: “Eigenlijk kan niemand van ons goed tekenen. We animeren het meeste vanuit de code, dus wat je ziet zijn enkel wiebelende en bewegende lijnen en cirkels. Dat draagt veel bij aan de organische gameplay van onze games.”

Bamboo EP is alleen vandaag nog voor €3,59 te downloaden op Steam. Vanaf morgen betaal je €5,99.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).