Nieuws
Now Reading
Laatste toekenningen Gamefonds bekend
0

Laatste toekenningen Gamefonds bekend

by Alessandra van Otterlo19 december, 2016

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft bekend gemaakt welke voorstellen er in de laatste aanvraagronde voor het Gamefonds een financiële bijdrage ontvangen. Onder de toegekende projecten onder andere Pine van NHTV studententeam Twirlbound, Timbre, een nieuwe project van Monobanda Play waarin je stem de controller is, en Mirage, een online collectable card game voor iOS en Android van Paladin Studios.

Het totale budget voor de aanvragen in de laatste ronde was drie keer groter dan het beschikbare budget. Het Stimuleringsfonds noemt de kwaliteit van de ingediende voorstellen opvallend hoog.

De laatste keer

De volledige lijst van de dertien projecten die in 2016 geld hebben ontvangen vanuit het Gamefonds is te vinden op de website van het Stimuleringsfonds. Dit zijn tevens de laatste projecten die vanuit dit specifieke fonds ondersteund worden, aangezien  het Gamefonds in 2017 verdwijnt.

In het bericht over de toekenningen schrijft het Stimuleringsfonds: “Het Gamefonds heeft een belangrijke rol gespeeld in de emancipatie van het genre binnen het culturele veld. Games als Ibb & obb van Sparpweed Games, Bounden van Gameoven en Metrico van Digital Dreams behoren tot de klassiekers binnen het indie-genre.”

Met ingang van 2017 vallen games onder de nieuwe regeling Digitale Cultuur, waarover op een later moment meer.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).