Nieuws
Now Reading
GDC Europe houdt er mee op
0

GDC Europe houdt er mee op

by Alessandra van Otterlo12 december, 2016

Afgelopen augustus maakte Gamescom bekend dat het event in 2017 van 22 tot en met 26 augustus plaats zou vinden. Dat betekende een verschuiving in de week. Waar voorgaande edities altijd van woensdag tot en met zondag waren, kiest de organisatie ervoor om voor 2017 Gamescom op dinsdag tot en met zaterdag te organiseren.

Overlap

Als sinds 2009 werd GDC Europe georganiseerd op de twee dagen voorafgaand aan Gamescom. De wijziging betekent dat de dinsdag, de tweede dag van GDC Europe, zou samenvallen met de belangrijkste businessdag van Gamescom. Waar de organisatie voorgaande jaren tijdens het event de data voor het volgend jaar bekend maakt bleef het in augustus stil. Zojuist heeft GDC Europe in een nieuwsbrief aan bezoekers van eerdere edities van GDC Europe laten weten dat ze er mee op houden.

Meer Europeanen naar San Francisco

Uit de nieuwsbrief: “Game Developers Conference Europe 2016 was ons laatste Europese evenement, omdat we ons willen concentreren op het groter maken van ons ‘main event’. De Europese markt blijft groeien en we zien een flinke toename van Europese bezoekers aan GDC in San Francisco. We gaan ons inspannen om de groei van Europese game professionals aan dit jaarlijkse wereldwijde event nog verder te laten groeien.”

Respawn

Respawn The Gathering, dat ook altijd plaatsvindt in de twee dagen voor GDC Europe had eerder al aangekondigd dat het event in 2017 op zondag en maandag wordt georganiseerd.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).