Nieuws
Now Reading
Arizona Sunshine marketingactie valt niet goed bij Steam community
0

Arizona Sunshine marketingactie valt niet goed bij Steam community

by Alessandra van Otterlo9 december, 2016

Op 6 december kwam VR-shooter Arizona Sunshine uit op Steam. Speler-reviews waren in eerste instantie positief, totdat de community erachter kwam dat de single player Horde mode en de Apocalyptic mode tot maart 2017 alleen beschikbaar waren voor mensen met een Intel i7 processor.

Deze extra content maakt deel uit van een promotiedeal tussen Vertigo en Intel. Laatstgenoemde stak geld in Arizona Sunshine en bood personeelsondersteuning bij de ontwikkeling van de game. Ook zou Intel helpen bij de promotie.

Bonus feature

In een gesprek met Polygon zegt Vertigo CEO Richard Stitselaar: “Toen we de deal sloten met Intel vroegen we ons af wat we met de i7 konden doen. Daar kwamen twee dingen uit, de Apocalyptic mode and the single-player Horde mode. Deze twee elementen zijn altijd bedoeld als bonus feature. Het was nooit onderdeel van hetgeen we hebben gepresenteerd, het is niet eens te vinden in het marketingmateriaal dat we hebben gebruikt.”

De community zag het echter niet als een bonus voor bepaalde spelers, maar als het achterhouden van content, wat resulteerde in een reeks negatieve reviews. Na de boze reacties heeft developer Vertigo Games via Steam gereageerd en de content alsnog beschikbaar gemaakt voor alle spelers. De overall Steam reviews zijn op dit moment ‘very positive’.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).