Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Arkanoid van CoolGames release titel voor Facebook Instant Games
0

Uit Nu! • Arkanoid van CoolGames release titel voor Facebook Instant Games

by Alessandra van Otterlo1 december, 2016

Eerder deze week lanceerde Facebook een nieuw platform voor HTML5-games genaamd Instant Games. Via deze service kunnen Facebook gebruikers via Messenger of direct via hun wall games spelen. Hoe dit werkt zie je in onderstaande video.

Onder de launch-titels veel klassiekers zoals Pac-Man, Galaga, Space Invaders en Arkanoid. De laatste game is gemaakt door het Amsterdamse CoolGames in opdracht van Taito. Het spelconcept is hetzelfde als het origineel. De UI en de visuals zijn opgefrist, maar de grootste verandering is de integratie met Instant Games en alle gerelateerde sociale opties.

Eigen IP

CoolGames werkt momenteel aan eigen IP voor het nieuwe Facebook platform. Deels games die al te spelen zijn op andere platforms en die nu voor Instant Games in een nieuwe jasje worden gestoken. Deels games die speciaal voor Instant Games worden ontwikkeld.

Klik hier om Arkanoid te spelen.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).