Now Reading
Uit Nu! Puzzle-game Circles van Illusive Games
0

Uit Nu! Puzzle-game Circles van Illusive Games

by Alessandra van Otterlo8 november, 2016

Vandaag om 19.00 uur vindt de soft-launch plaats van puzzle-game Circles. Dit is de eerste game van Illusive Games, de studio van Jeroen Wimmers.

Analytics

Voor de soft-launch heeft Wimmers niet gekozen voor een bepaald territorium, maar voor een beperkt aantal downloads. Slechts 200 mensen kunnen de game downloaden via itch.io refinery. Hij zit dit als een uitgebreide test voor de game: “De eerste levels van Circles zijn al veel getest en het eerste uur is vrij van bugs. Om echter de latere levels in de game ook uitgebreid te testen heb ik gekozen voor een soft-launch. Via analytics kijk ik hoe ik de game kan verbeteren.”

Nog geen muziek

Spelers die de game nu downloaden betalen €4,99, ongeveer de helft van de €7,99 die mensen straks voor de definitieve versie betalen. Wimmers: “De game is compleet speelbaar en heeft twee tot drie uur content. Het enige wat er in deze versie mist is de muziek.” Bij de officiële launch, begin 2017, krijgen de mensen die Circles nu kopen een Steam-key voor de definitieve versie.

Micro Mortem

Wimmers wilde geen tekst of tutorials in Circles. Het eerste level in de game is dus belangrijk om te zorgen dat spelers begrijpen wat ze moeten doen. Over dit proces schreef Wimmers een Micro Mortem.

circles-level-1-loop2

 

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).