Nieuws
Now Reading
VR/AR Association opgericht en korting voor Control-lezers op VR Days Europe-kaarten
0

VR/AR Association opgericht en korting voor Control-lezers op VR Days Europe-kaarten

by Alessandra van Otterlo24 oktober, 2016

Vorige week werd het Amsterdamse ‘chapter’ van de VR/AR association (VRARA) – de internationale branchevereniging voor bedrijven en organisaties die werken aan Virtual en Alternate Reality – gelanceerd. Missie van de VRARA is het waarborgen van samenwerking tussen innovatieve bedrijven en mensen binnen het VR/AR ecosysteem en om op die manier groei te versnellen, research en educatie te waarborgen, industriestandaarden de ontwikkelen, leden bij elkaar te brengen en hun diensten te promoten.

VR Days Europe

Naast de lancering van de VRAR werd tijdens de lancering vooruit gekeken naar de VR Days Europe die van 3 tot en met 6 november in Amsterdam plaatsvinden. Tijdens de conferentie op 3 november onder andere een keynote van Andrew Curtis, Game Design Director bij Force Field VR, over wat je wel en vooral ook niet moet doen in UI voor VR, en een panel geleid door Kish Hirani (voormalig head of developer services bij Sony) met onder andere Hadrien Lanvin van InnerSpaceVR en Dominic Escoffier van NVIDIA over gaming als mogelijk drijvende kracht achter VR.

Landfall demo

Op 4 november nemen Force Fields Art Director Edwin van Gessel en Little Chickens Senior Programmer Michiel Frankfort deel aan een VR UI-panel, en duikt Microsofts User Experience Evangelist Martin Tirion in de wereld van de HoloLens. Tijdens de Professional Expo en Demo Day op 5 november kan je de demo van Landfall spelen, de VR titel die Force Field onlangs aankondigde voor de Oculus Rift. En last, but not least, er is ook nog een VRackathon

Control-lezers krijgen met de special code CTRL500LovesVRDays 20% korting op tickets voor de VR Days.

Een impressie van het event van vorig jaar, dat toen nog Dutch VR Days heette.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).