Now Reading
Uit Nu! Orbits 101 van IKCStudio
1

Uit Nu! Orbits 101 van IKCStudio

by Alessandra van Otterlo20 oktober, 2016

Ruimteschepen, planeten, zwaartekracht, versnellen en afremmen. Dat zijn alle elementen van mobiele game Orbits 101. Doel van de game is je ruimteschip veilig langs zoveel mogelijk planeten loodsen.

Dat klinkt eenvoudig, maar je hebt alleen geen stuur. De enige middelen die je tot je beschikking hebt om het ruimteschip een bepaalde kant op te krijgen zijn de zwaartekracht van de planeten, gas geven en remmen. In je tocht langs de planeten verzamel je sterren waar je nieuwe ruimteschepen mee kan kopen.

IKCStudio is voortgekomen uit Instore Kids Corners, een bedrijf dat al 15 jaar speelgoed maakt. Deze ervaring gebruiken ze nu om apps voor kinderen te ontwikkelen.

Orbits 101 is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Geld wordt verdiend met in app purchases en advertenties over onder andere aandelenhandel. Hoe dat laatste zich rijmt met een kindergame is ons niet helemaal duidelijk.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).