Now Reading
Uit Nu! Crap! I’m Broke: Out of Pocket van Arcane Circus
0

Uit Nu! Crap! I’m Broke: Out of Pocket van Arcane Circus

by Alessandra van Otterlo14 oktober, 2016

Geen geld, maar wel rekeningen die betaald moeten worden? Dan neem je ieder willekeurig baantje aan om maar wat geld te verdienen om te overleven. Dat is waar Crap! I’m Broke: Out of Pocket. over gaat.

De speler probeert wat geld bij elkaar te schrapen door als uitsmijter, bordenwasser of burgerbakker aan de slag te gaan. Dat doet hij of zij door het spelen van verschillende mini-games, bijvoorbeeld borden poetsen, en blikken in dozen stoppen. Het geld is echter niet genoeg en de speler moet keuzes maken waar de zuurverdiende centen aan uit worden gegeven, maar dat moet wel strategisch gebeuren. Wordt de huur niet op tijd betaald, dan sta je op straat. Koop je niet genoeg eten dan ga je dood van de honger. Letterlijk.

Eigen ervaring

Hoewel het onderwerp wat somber is, is de stijl van de game juist vrolijk en humoristisch. Voor Crap! I’m Broke putten Molly Heady-Carroll en Erik van Wees vooral uit eigen ervaring. Toen Van Wees uit huis ging liep hij ook door de stad op zoek naar ‘hulp gezocht’ borden in etalages. Dat is slechts een van de ervaringen waar de inspiratie vandaan kwam. Heady-Carroll en Van Wees schreven hier de ‘Crap! I’m Broke: Using Real-Life Experiences as Inspiration‘ Micro Mortem over.

Crap I’m Broke is voor €1,99 te downloaden in de Apple App Store en en de Google Play Store.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).