Nieuws
Now Reading
Wat valt er te beleven op het Cinekid Medialab
0

Wat valt er te beleven op het Cinekid Medialab

by Alessandra van Otterlo13 oktober, 2016

Aankomende zaterdag opent het Cinekid Medialab voor het publiek. Het lab is met 1.200 m2 aan games, VR, installaties, workshops, knutselen een grote interactieve speeltuin waar van alles valt te beleven.

Kinderen, en volwassenen, kunnen er leren hoe je 3D kan printen met gerecyclede plastic doppen, hoe hard je scheten zijn, hoe je een hologram maakt en nog veel meer. Je kan een hert met writersblock weer op weg helpen, die dan prompt als dank een persoonlijk gedicht voor je maakt, of met behulp van de HTC Vive de binnenkant van de grootste boom ter wereld beleven. Naast de diverse buitenlandse producties zijn er ook games en installaties van Nederlandse bodem.

Diorama no.4: The Fernweh Opera

The Fernweh Opera is het vierde diorama van Daniël Ernst. De installatie is speciaal ontwikkeld voor het Vlaams-Nederlands gastlandschap voor de Frankfurter Buchmesse 2016.

Je krijgt een plaats toegewezen in de theaterzaal om het optreden van de reusachtige operazangeres bij te wonen. Net als in een opera in het echte leven kunnen meerdere mensen de theaterzaal gelijktijdig bezoeken en elkaar stilletjes bekijken. Waar deze bezoekers zich in het daadwerkelijk bevinden maakt niet uit. Zolang ze maar een VR-bril en internet hebben.

diefernwehoper-promo

HoloLEMS

Groningse webbouwers Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe kijken al een tijdje naar toepassingen voor VR, zoals een virtuele toer door nieuwbouwhuizen. Samen met Cinekid en het Canadese Globacore ontwikkelden ze HoloLEMS voor de Microsoft Hololens. Via de Hololens zie je een stel niet zo snuggere lemmingen van de blokken die voor je liggen af donderen. Door middel van je stem bouw je een brug en help je ze naar de overkant. Door te kijken en commando’s te roepen help je ze door het bos naar hun veilige einddoel. Inspiratie was Lemmings, de game uit de jaren ’90. Globacore maakte eerder onder andere PaperDude VR – een hommage aan arcade-game Paperboy–  en PowerCube – een futuristische VR versie van Tetris.

Cinekid Beste Nieuwe Media Productie 2016

Op het Medialab zijn ook de 12 genomineerden voor de Cinekid Beste Nieuwe Media Productie 2016 te spelen. Een van de kanshebbers op de hoofdprijs van €7.500 is Lines van Gamious.

Impressie Cinekid Medialab 2015:

Beeld bovenaan de pagina: Medialab Cinekid Festival 2015. Foto: Corinne de Korver

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).