Business
Now Reading
Control Conference • Verhoog je kans op een geslaagde subsidie-aanvraag
0

Control Conference • Verhoog je kans op een geslaagde subsidie-aanvraag

by Alessandra van Otterlo15 september, 2016

Subsidies voor game development zijn beperkt en als in 2017 het Gamefonds verdwijnt blijft er helemaal weinig meer over. Nou, niet helemaal. Het Gamefonds verdwijnt weliswaar als apart fonds, maar de regeling wordt geïntegreerd in de nieuw deelregeling Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds.

Hoe dit precies werkt is een van de onderwerpen van het  ‘We’re in it for the Money: How to increase your chances of receiving subsidy for your games’ sessie tijdens Control Conference.

Welke subsidies zijn er

Tijdens het panel bespreken Joris van Ballegooijen (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Jeroen van Mastrigt (commissielid Gamefonds) en Peter de Jong (co-founder Codeglue, ontvanger van vier Gamefonds subsidies) de verschillende regelingen van het Stimuleringsfonds.

Handige tips en mythes

Verder geven ze duidelijkheid welke type games subsidie aan kunnen vragen en helpen ze je met tips om de kansen voor een succesvolle aanvraag te verhogen. En passant worden er ook een aantal hardnekkige mythes rondom het Gamefonds ontkracht.

Matthijs Dierckx modereert de sessie.

Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).