Control
Now Reading
Control Conference • Senior Concept Artist DICE toegevoegd aan spreker line-up
0

Control Conference • Senior Concept Artist DICE toegevoegd aan spreker line-up

by Alessandra van Otterlo6 september, 2016

Nog iets meer dan drie weken tot 28 september, de dag van Control Conference. De afgelopen weken hebben we al flink wat sprekers aangekondigd, maar we zijn niet nog klaar.

Vandaag stellen we voor aan Frej Appel, Senior Concept Artist bij EA DICE. Appel werkte daar aan Mirror’s Edge: Catalyst en momenteel legt hij de laatste hand aan Battlefield 1. Voordat Appel in 2014 naar DICE verhuisde werkte hij bij Remedy Entertainment aan Alan Wake en Quantum Break.


(Beeld: concept art van Frej Appel uit de collectie van Cook & Becker)

Eigen werkwijze

De benadering van concept art van DICE wijkt af van dat van andere developers. Aan de hand van voorbeelden uit Mirror’s Edge: Catalyst en Battlefield 1 vertelt Appel over concept development bij de Zweedse studio.

Wil je de talk van Frej Appel niet missen? Koop dan vandaag nog je ticket in de online shop.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).