Now Reading
Uit Nu! Early Access release voor Unexplored van Ludomotion
0

Uit Nu! Early Access release voor Unexplored van Ludomotion

by Alessandra van Otterlo10 augustus, 2016

Roguelike Unexplored maakt gebruik van een nieuwe manier van het maken van levels: Cyclic Dungeon Generation. Wat dit is en hoe het werkt kan je lezen in een Control 500 Micro Mortem die Joris Dormans van Ludomotion hier over schreef.

Spelers dwalen door twintig procedureel gegenereerde levels met pittige puzzels op. Een echte roguelike is het echter niet, want de gevechten met de diverse vijanden zijn real-time melee. Naast de speciale manier van dungeon generatie heeft Unexplored een hele eigen visuele stijl.

Hulp van spelers

Dormans over de Early Access release van de game: “Elke playthrough van Unexplored is anders en daarom kunnen we spelers nu al toegang geven. Er is geen verhaal dat gespoild kan worden. Wat de spelers krijgen is een volledig speelbare game met alle core features die voor release gepland staan. We ontvangen graag feedback en hopen dat de spelers ons helpen om de uiteindelijke vorm van de game te bepalen. Gedurende de komende maanden voegen we meer special content toe: meer vijanden, meer vallen, meer magic items en ga zo maar door.”

Unexplored is vanaf vandaag te koop op Steam. Normale prijs is €9,99, maar als je er snel bij bent krijg je tien procent korting.

De muziek van de game is van de hand van voormalig Control uitgever Matthijs Dierckx. Dierckx en Ludomotion hebben eerder samengewerkt aan wiskundegame Sumico.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).