Weekafsluiting
Now Reading
De Weekafsluiting: aanmeldingen IGF open, open huis bij MediaMonks, Tricky Towers soundtrack, en meer
0

De Weekafsluiting: aanmeldingen IGF open, open huis bij MediaMonks, Tricky Towers soundtrack, en meer

by Alessandra van Otterlo5 augustus, 2016

In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

Soundtrack Tricky Towers apart beschikbaar

Eerder deze week kwam Tricky Towers uit op PS4 en Steam. Nu is ook de soundtrack van Jonathan van den Wijngaarden apart te downloaden via Bandcamp. Wat je ervoor betaalt mag je helemaal zelf bepalen. Wil je niets betalen, ook goed.

Tricky Towers Puzzle

 

Open huis MediaMonks

Wellicht ken je MediaMonks kennen als bedrijf dat samen met reclamebureaus digitale producten maakt voor internationale merken. Maar wist je ook dat ze een hele eigen gametak hebben die wordt geleid door game developer Sander van der Vegte? Nee? Dan is het misschien leuk om op 3 september langs te gaan bij hun open huis.

MediaMonks open huis

 

Inschrijvingen IGF 2017 geopend

Al jarenlang zijn Nederlandse games genomineerd voor verschillende IGF Awards, maar nog nooit heeft een Nederlandse game gewonnen. Vorig jaar viste Lumini net achter het net in the ‘Excellence in Audio’ categorie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, want het nu mogelijk om je game aan te melden voor het Independent Games Festival 2017. Er zijn dit jaar wat dingen veranderd. Voorzitter Kelly Wallick legt hier uit wat die wijzigingen zijn.

Gele-Lumini

 

Deltares onderdeel van Keniase serious gaming hub

Het gebruik van spel om mensen dingen bij te brengen is een oude traditie in Afrika, maar serious games is er nog steeds niet helemaal aangeslagen. Om daar verandering in te brengen hebben een aantal bedrijven, waaronder het Nederlandse Deltares, het Chezo Serious Gaming Hub consortium opgericht. Het doel is het inspireren, trainen en steunen van lokale ondernemers en op die manier serious games voet aan de grond te laten krijgen in Kenia.

Chezo Gaming Hub_

 

Nog twee weken om je aan te melden voor Indigo

Op 27 september, de dag voor Control Conference, organiseert Dutch Game Garden de Indigo Showcase. Developers kunnen zich tot en met 19 augustus aanmelden, dus niet vergeten. Indigo is net als Control Conference en de Dutch Game Awards onderdeel van het Nederlands Film Festival.

Indigo

 

Weer meer sprekers Control Conference bekend

Vorige week kondigden we de eerste sprekers van Control Conference aan en deze week stelden we je voor aan weer twee sprekers. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom Control Conference, hou dan de website, onze Facebookpagina of Twitter in de gaten of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Vergeet in ieder geval niet vast de datum in je agenda te zetten, of koop gewoon vast je kaartje in de online shop.

Martin-Sahlin

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).