Weekafsluiting
Now Reading
De Weekafsluiting met onder andere Pokémon-gekte, update Kenney Studio en Vlaamse middleware voor Wargaming
0

De Weekafsluiting met onder andere Pokémon-gekte, update Kenney Studio en Vlaamse middleware voor Wargaming

by Alessandra van Otterlo15 juli, 2016

In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

Wat Pokémon Go allemaal losmaakt

Pokémon Go is vorige week uitgekomen in een aantal landen, maar de gekte heeft overal toegeslagen. Naast het jagen op Pokémon maakt de game ook allemaal andere dingen los. Zo beweren veel mensen op social media dat ze dankzij de game veel meer bewegen en helpt het zelfs mensen met psychische problemen weer de deur uit. En al die spelers kunnen het ook nog eens reuze goed met elkaar vinden. Sommige instanties houden de Pokémonjagers liever buiten de deur of van het spoor, maar voor anderen kan de grote toestroom wel eens een positieve uitwerking hebben. Oh, en de opbrengsten voor Nintendo en Niantic zijn ook niet slecht. Zo’n $1,6 miljoen per dag. In de US.

Pokemon Go

 

Kenney Studio update

Er is een nieuwe versie uit van Kenney Vleugels’ game asset creatie software. Volgens de website hoef je geen artist skills te hebben om met de Kenney Studio software te werken. Om je eigen game assets te maken hoef je slechts aan de knoppen te draaien. Kenney Studio is te koop voor $19,99 (of meer), maar gratis proberen kan ook. De betaalde versies zijn inclusief onbeperkt updaten. Gebruikers die de oude Kenney Studio hebben gekocht kunnen de nieuwe versie gratis downloaden.

Kenney Studio

 

Wargaming kiest voor Vlaamse middleware

Wargaming heeft de Granite SDK van het Vlaamse Graphine gelicenseerd voor nog niet aangekondigde games waar ze aan werken. Graphine maakt middleware op basis van academisch onderzoek van het team van oprichters. Het bedrijf is 3,5 jaar geleden opgericht en slechts 6 maanden daarna gebruikte Microsoft hun technologie al als voorbeeld van toekomst van real-time graphics. Met de middleware is het mogelijk om hyper realistische graphics te genereren en tegelijkertijd systeemvereisten voor gamers beperkt te houden.

Granite is beschikbaar als standalone SDK die in iedere engine geïntegreerd kan worden en als plugin voor Unreal Engine en Unity3D.

Graphine_Logo_Medium_Apha

 

Game Connection Awards

Wil je gratis je game promoten op Game Connection in Parijs, dan kan je je nu aanmelden voor de Game Connection Awards. Als je genomineerd wordt, dan ben je wel verplicht om van 26 tot en met 28 oktober op Game Connection in Parijs aanwezig te zijn. Alleen games waarvoor je een publisher, distributeur of funding voor zoekt komen in aanmerking voor een nominatie.

Game Connection

 

Serious Games samenwerking tussen Nederland en India

Het bezoek van een Nederlandse game-delegatie aan India en de bedrijfsbezoeken van de Indiase delegatie die door de Nederlandse Ambassade en Dutch Culture naar Nederland is gehaald krijgen een vervolg. Nasscom, een Indiase beroepsorganisatie voor IT, heeft het Nasscom Gaming Forum Special Interest Group – Applied Games opgericht. Dit platform gaat samenwerken met Nederland om Indiase developers te stimuleren om applied games te ontwikkelen.

Een ander resultaat van de de bezoeken over en weer is de oprichting van het bedrijf Ludowise door IJsfontein en het Indiase Dhruva Interactive.

Pillo en Nasscom
De Indiase delegatie speelt met Pillo

 

Laatste kans Leap of Faith?

We zijn in gesprek met verschillende sprekers, dus vergeet niet je ‘Leap of Faith’ kaarten voor Control Conference te kopen nu het nog kan. Zodra we de eerste sprekers aankondigen zijn deze goedkope kaarten niet meer beschikbaar. Het vertrouwen wordt beloond, want onder de kopers van Leap of Faith kaarten verloten we een all access pas voor GDC Europe. Wil je nog geen kaarten kopen, zet dan in ieder geval Control Conference vast in je agenda. De datum is 28 september.

logoplaat

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).