Nieuws
Now Reading
Wijzigingen Control jobsite en Control stagesite
0

Wijzigingen Control jobsite en Control stagesite

by Alessandra van Otterlo12 juli, 2016

Twee weken geleden hebben we op de Control stagesite last gehad van een spamaanval. In reactie daarop hebben we zowel de stagesite als de jobsite ‘op slot’ gegooid om verdere spam zoveel mogelijk te voorkomen.

We zijn er dieper ingedoken en het beperken van toegang door derden bleek ook voor de lange termijn de beste oplossing om overlast van spammers zo klein mogelijk te houden. Hieronder de gevolgen die dit heeft voor de jobsite en de stagesite.

Samenvoeging

Er waren twee aparte sites, een voor jobs en een voor stageplaatsen. Dit betekende ook dubbel beheer van users. Toen gebruikers een eigen account konden aanmaken was dat geen probleem, maar nu we accounts handmatig moeten toevoegen is dat niet handig. Daarom hebben we besloten om de sites samen te voegen. De stagesite bestaat niet meer als losse site en de url verwijst nu door naar de jobsite. Het automatisch overhevelen van de vacatures die op de stagesite was helaas niet mogelijk.

Betaalde service

Bovenstaande heeft tot gevolg dat ook voor de plaatsing van stageplaatsen nu betaald moet worden. Dit heeft twee redenen: een technische, maar ook een praktische. Met de technische reden zullen we je niet vervelen. De praktische reden is dat we er nu, naast domeinregistratie en hosting, tijd in moeten steken voor het registreren van gebruikers. En dat kunnen we niet gratis doen.

Nog steeds op slot

De jobsite zit nog steeds op slot. Dit betekent dat nieuwe gebruikers niet meer zelf een account aan kunnen maken. Registratie gaat nu via een Google form, waarna wij handmatig een nieuw account aanmaken. Mensen die al wel een account hebben kunnen hun oude inloggegevens nog steeds gebruiken en zonder onze tussenkomst vacatures plaatsen.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).