Business
Now Reading
RageSquid heeft liever illegale downloads dan verkoop op G2A
2

RageSquid heeft liever illegale downloads dan verkoop op G2A

by Alessandra van Otterlo27 juni, 2016

Op een Hearthstone Reddit post over G2A, geplaatst naar aanleiding een blogpost van TinyBuild (waarover hier meer), reageerde Lex Decrauw, mede-oprichter van RageSquid: “Ik ben een game developer met een game op Steam en gebruikt alsjeblieft liever torrents dan vage resellers. Je krijgt zelfs de download link van me. Ik begrijp dat mensen niet altijd het volle pond kunnen of willen betalen voor een game. Mensen mijn game zien spelen is het belangrijkst voor me, maar gebruik dan torrents en laat het geld niet in verkeerde zakken terecht komen.”

In een interview met PCGamesN.com vertelt Decrauw dat RageSquid illegale downloads helemaal niet zo erg vindt: “We maken games om mensen te vermaken. We willen mensen onze games zien spelen en ze plezier zien hebben. Daarom vinden we illegale kopieën niet erg, helemaal niet als het alternatief was geweest dat ze de game helemaal niet hadden gespeeld.

Piraterij kan in je voordeel werken

Piraterij kan volgens Decraus zelfs in je voordeel werken: “Als iemand een illegale kopie speelt, de game leuk vindt en tegen zijn vrienden zegt ‘Deze game is te gek, probeer ‘m!’, dan gaan die vrienden – die betreffende game wellicht helemaal niet kennen – ‘m misschien spelen of zelfs kopen en dat is goed voor ons.”

Decrauw is geen fan van G2A en soortgelijke platforms, omdat ze een zwarte markt economie faciliteren. RageSquid heeft zelf nog geen negatieve ervaringen met G2A-achtige bedrijven. Decrauw: “We partneren nog niet veel met resellers, maar er zijn wel plannen voor het deelnemen aan bundles en we willen situaties zoals met TinyBuild voorkomen.”

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).