Weekafsluiting
Now Reading
Weekafsluiting week 25: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders
0

Weekafsluiting week 25: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

by Alessandra van Otterlo24 juni, 2016

In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

Vertrouwen wordt beloond

Vergeet niet je ‘Leap of Faith’ kaarten voor Control Conference te kopen nu het nog kan. Zodra we sprekers aankondigen zijn deze goedkope kaarten niet meer beschikbaar. Het vertrouwen wordt beloond, want onder de kopers van Leap of Faith kaarten verloten we een all access pas voor GDC Europe. Wil je nog geen kaarten kopen, zet dan in ieder geval Control Conference vast in je agenda. De datum is 28 september.

logoplaat

Gunslugs uit op 3DS

Gunslugs van OrangPixel is in het verleden al uitgebracht voor Android, iOS, BlackBerry, Ouya, Gamestick, Google Glass, PlayStation Vita, PC, Mac en Chrome OS, maar aan deze indrukwekkende lijst platformen kan nu ook Nintendo 3 DS toegevoegd worden. Engine Software is verantwoordelijk voor de port. Vorig jaar brachten ze Gunslugs 2 al naar de 3DS. Gunslugs is voor €1,99 te downloaden in de Nintendo eShop.

 

Lift Off uit voor Linux

Lift Off is een quadcopter flight simulator racing game van LuGus Studios, die ze ontwikkelen in samenwerking met drone fabrikanten ImmersionRC en FatShark. Sinds november vorig jaar is de Lift Off voor Windows en Mac verkrijgbaar in Steam Early Access. De game krijgt iedere anderhalve week een update en met versie 0.4.2 viert LuGus de 20e update, maar dat is niet het enige heugelijke feit. Lift Off  heeft nu ook een experimentele Linux versie. Reden genoeg voor een nieuwe trailer.

 

Syb Groeneveld nieuwe directeur Stimuleringsfonds

Janny Rodermond, de huidige directeur van het Stimuleringsfonds gaat per 1 september met pensioen. Het Fonds moest dus op zoek naar een vervanger. Deze hebben ze gevonden in Syb Groeneveld. Groeneveld (1971) was eerder bestuurder bij denktank Kennisland, hoofd nieuwe media bij het Mediafonds en was verantwoordelijk voor de eerste twee interactieve programma’s op het Nederlands Film Festival. Hij is momenteel manager strategie en beleid van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Syb_Groeneveld_liggend_LR_Foto Frank Hanswijk

 

GDC zoekt sprekers voor VR conferentie

De VR sessies van de afgelopen GDC zaten allemaal bomvol. Reden voor UBM Techweb, de organisatie achter GDC om een aparte VR conferentie te organiseren. De Virtual Reality Developers Conference (VRDC) vindt op 2 en 3 november plaats in San Francisco.

Net als voor andere GDC congressen is er een call for speakers. Het is tot en met 8 juli mogelijk om voorstellen voor sessies in te dienen voor de tracks Games & Entertainment, Brand Experience en Innovation.

GDCVR session full

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).