Now Reading
Uit Nu! Galaga Wars, de verjaarseditie van een klassieker
0

Uit Nu! Galaga Wars, de verjaarseditie van een klassieker

by Alessandra van Otterlo24 juni, 2016

Het is dit jaar 35 jaar geleden dat Galaga uitkwam als arcade-game. Ter ere van de verjaardag releaset Bandai Namco vandaag Galaga Wars, ontwikkeld door Paladin studios uit Den Haag.

Net als in de originele Galaga moeten spelers in Galaga Wars wave na wave aan Bees, Butterflies, Scorpions en andere vijanden kapot schieten. Wanneer de speler het gevangen ruimteschip weet te redden strijden ze zij aan zij verder.

Tot dusverre klinkt het bekend, maar de game kent ook nieuwe elementen. Waar je in de arcade-versie je ruimteschip alleen van links naar rechts kan bewegen kan je in Galaga Wars alle kanten op.  Naast tijdelijke power-ups zijn in de game coins te verzamelen, waarmee je je Galaga fighter kan upgraden. Extra coins krijg je voor het het kijken van video’s en het volbrengen van daily missions.

Galaga Wars is nu gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store in Australië, Canada, Nieuw Zeeland en Nederland. De rest van de wereld volgt binnenkort. In de game zijn verschillende spaceships zijn te koop voor €0,99 en voor €2,99 verwijder je de static ads en verdubbel je het aantal coins dat je verzamelt.

Helaas heeft het originele muziekje het niet verder gehaald dan in het allereerste intro van de game. De nieuwe muziek heeft een wat hoger Star Wars gehalte.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).