Now Reading
Uit Nu! Allemaal het bos in met Perfect Earth Animals
0

Uit Nu! Allemaal het bos in met Perfect Earth Animals

by Alessandra van Otterlo23 juni, 2016

Perfect Earth heeft samen met Staatsbosbeheer Perfect Earth Animals uitgebracht. De app is bedoeld om kinderen met hun ouders weer wat vaker het bos in te krijgen.

Op een landkaart in de app ziet de speler waar zich in de buurt dierenkaarten bevinden. Als een speler binnen vijftig meter van die locatie komt dan wordt de dierenkaart toegevoegd aan de in-app collectie. Via de dierenkaarten leert de speler meer over het betreffende dier, zoals hoe ze wonen en wat ze eten.

PerfectEarthAnimals_Screens

Heb je een kaart dubbel dan kan je ‘m ruilen met je vrienden door de telefoons naast elkaar te leggen en een knijpbeweging te maken. Voor deze feature wordt de CloudMatch techniek gebruikt. Op basis van timing en richting van de ‘swipe’ beweging in combinatie met de locatie van de speler wordt de match gemaakt. Spelers wisselen dus geen persoonlijke informatie uit en hoeven ook geen vrienden te worden in de app.

Voor het eind van de zomer zullen op zo’n tienduizend locaties in de Nederlandse natuur dierenkaarten te vinden zijn. Na de zomer wordt de app uitgerold in andere Europese landen, Brazilië en de VS.

Perfect Earth Animals is gratis te downloaden in de Apple App Store en en de Google Play Store.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).