Business
Now Reading
“G2A verkoopt voor duizenden dollars aan keys zonder developers te compenseren”
0

“G2A verkoopt voor duizenden dollars aan keys zonder developers te compenseren”

by Alessandra van Otterlo21 juni, 2016

Gisterenavond verstuurde TinyBuild CEO Alex Nichiporchik een email met een link naar zijn blogpost waarin hij stelt dat key-verkoop platform G2A voor $450.000 aan SpeedRunners, Party Hard, en Punch Club keys heeft verkocht zonder de developers daarvoor te compenseren.

TinyBuild ging verhaal halen bij G2A, maar die claimen dat niet zij, maar partners als BundleStars en Humble Bundle de keys aanbieden. G2A wil volgens Nichiporchik niets wil doen, tenzij TinyBuild met ze samenwerkt.

Binnen een uur na het plaatsen van de blogpost ging de TinyBuild website na een DDOS aanval plat. Als de site weer werkt is het volledige verhaal te lezen in deze blogpost.

Update
Inmiddels heeft G2A gereageerd met een persbericht, waarin ze zeggen dat het verhaal van TinyBuild niet klopt. Daarop heeft TinyBuild weer gereageerd met updates onder hun originele blogpost. De partijen hebben elkaar nu een 3-daags ultimatum gesteld.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).