Business
Now Reading
FLEGA presenteert cijfers Vlaamse game-industrie
0

FLEGA presenteert cijfers Vlaamse game-industrie

by Alessandra van Otterlo15 juni, 2016

Gisterenavond presenteerde FLEGA hun rapport over de staat van de Vlaamse en Belgische game-industrie. Ook maakte ze bekend dat de omzet in de industrie in 2014 43,6 miljoen euro bedroeg. Een stijging van 6,63 procent ten opzichte van 2012.

Het FLEGA Report geeft een overzicht van de staat van de industrie, de uitdagingen die er zijn, en de impact die game-industrie heeft op de Belgische economie. Voor het samenstellen van het rapport werkte FLEGA samen met diverse onderzoeksorganisaties, waaronder Newzoo, en hebben ze een enquête gehouden binnen de industrie.

Naast informatie over de zakelijke kant, bevat het FLEGA Report ook informatie over Vlaamse gamers; wie ze zijn en hoe ze spelen.

Het volledige rapport is hier te downloaden.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).