Now Reading
Uit Nu! Heel Nederland aan VR met de dino’s van Little Chicken
0

Uit Nu! Heel Nederland aan VR met de dino’s van Little Chicken

by Alessandra van Otterlo6 juni, 2016

Dit jaar geen EK voetbal, dus niemand zit te wachten op wuppies of oranje hamsters bij de Albert Heijn boodschappen. Maar niet getreurd, want vanaf vandaag kunnen we los met ‘Terug naar de Dino’s met Freek‘. Met het doen van boodschappen spaart de klant een collectie van 160 dinoplaatjes bij elkaar.

Tot dusverre niet heel speciaal, maar dan komt de input van Little Chicken. Samen met &samhoud media ontwikkelden ze een app die de verzamelaars AR en VR ervaringen biedt. Onder de verzamelplaatjes zijn speciale dinoplaatjes die de speler met de gratis app kunnen scannen om de dinosaurussen via AR in hun eigen huiskamer tot leven te brengen. Met de kaartjes in combinatie met de app en een VR-bril krijgt de speler een 60 fps VR ervaring, waarin hij of zij samen met bioloog Freek Vonk door de wereld van de dino’s reist.

Dino's spaarkaarten

Voor een optimale VR ervaring heeft Little Chicken de Google Cardboard aangepast en omgebouwd om ook op kleine schermen goeie stereoscopische rendering te krijgen. Van de standaard Cardboard Unity3D implementatie gebruiken ze alleen de head tracking en veel van de stereo-rendering heeft het team zelf geschreven.

De AH dino-app is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. De VR bril is in karton of plastic te koop bij Albert Heijn voor respectievelijk €2,49 en €6,99.

&ranj is bij het prille begin van het project betrokken geweest, wat niet vreemd is, gezien de verhoudingen met &samhoud. Uiteindelijk is er in goede harmonie voor gekozen om de uitvoering bij Little Chicken kwam te leggen, met name gezien de expertise op het gebied van Unity en 3D modeling.

Hoe de dino-app werkt wordt uitgelegd in onderstaande video.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).