Now Reading
Dev Blog: Het was Code Quality week bij Little Chicken
0

Dev Blog: Het was Code Quality week bij Little Chicken

by Alessandra van Otterlo1 juni, 2016

Vorige week stond het blog van developer Little Chicken in het teken van Code Quality. In een serie van acht bytesized (pun intended) blogposts schrijft programmeur Joris van Leeuwen over wat goede code is. Hij kijkt hierbij niet naar de stabiliteit van de game, maar puur naar de kwaliteit van de code zelf. Iets wat de speler van de game nooit te zien krijgt. Als je je nu afvraagt waarom dat zo belangrijk is, dan moet je zeker deel een van de serie lezen.

De volledige serie bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • What is code Quality?
  • Quality Code is Readable
  • Quality Code is Independent
  • Quality Code is Comprehensible
  • Quality Code is Tight
  • Quality Code is Scalable
  • Quality Code is Soft
  • Quality Code is Structured
About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).