Weekafsluiting
Now Reading
Weekafsluiting week 14: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminder
0

Weekafsluiting week 14: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminder

by Alessandra van Otterlo8 april, 2016

In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

IJsfontein wint twee Kinder Media Awards

IJsfontein heeft tijdens de Kinder Media Awards maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept. Met Bollo (een app gemaakt in samenwerking met Landal Greenparks) wonnen ze de Media Ukkie Award. Daarnaast kregen ze de Gouden Apenstaart XL uitgereikt. Dit is de prijs voor een persoon of een organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen.
IJsfontein Kinder Media Awards

 

The MIX tijdens Unite Europe

Tijdens Unite Europe in Amsterdam kunnen Unity developers hun games showcasen tijdens The Media Indie Exchange. Naast een gratis plek om je game te demo-en krijg je ook max twee Unite congrespassen cadeau. Aanmelden kan tot en met 22 april.
The MIX logo

 

Wel of niet gameverslaafd

Tijdens een symposium over preventie van problematisch gamen verklaarde UU onderzoeker Regina van den Eijnden dat bijna tien procent van de gamende jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar gameverslaafd is. Voor de NOS weer een mooie gelegenheid om zo’n verslaafde zijn schrijnende verhaal te laten vertellen. Ook de Volkskrant haakte lekker in.

De meest populaire games onder de onderzochte jongeren zijn Call of Duty en GTA, beide games met een age-rating van 18. Opmerkelijk is dat de voorlichtingswebsite van het Trimbos instituut geen woord vuil maakt aan het feit dat ouders hun kinderen geen games moeten laten spelen waar ze te jong voor zijn.
GTAV

 

tinyBuild rekent uit wat een een Nederlandse game kost

In een blogpost deelt tinyBuild oprichter, Alex Nichiporchik, zijn zorgen over de kosten van game development in Nederland. Volgens Nichiporchik vragen Nederlandse devs vaak veel hogere budgetten voor hun games dan andere developers. Volgens hem ligt dit aan de hoge arbeidskosten in Nederland. Noot: Nichiporchik neemt in zijn berekeningen niet de  WBSO-regeling mee. Dit is een belastingvoordeel waar veel developers gebruik van maken.
cost-develop-game

 

Big Indie Pitch tijdens Berlin Games Week

Voor alle developers die op 22 april in Berlijn rondlopen: je kan gratis meedoen aan de Big Indie Pitch, een competitie van Pocket Gamer waar developers hun mobile, wearable, VR or handheld game kunnen pitchen aan een panel van experts. Aanmelden kan tot en met 15 april. Wil je zelf niet pitchen, maar zien hoe de anderen het doen, dan ben je ook van harte welkom.
Big-Indie-Pitch-Baseball

 

Plan-It Commander werkt

&Ranj maakte deze week bekend dat onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met ADHD baat hebben bij het spelen van Plan-It Commander. Volgens het onderzoek gaan de kinderen na het spelen van de game ondere andere beter om met hun tijd. Het hele onderzoek is hier te lezen.
Plan It Commander

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).