Weekafsluiting
Now Reading
Weekafsluiting week 13: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminder
0

Weekafsluiting week 13: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminder

by Alessandra van Otterlo1 april, 2016

In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

Nederlanders en Vlaming krijgen geld van Epic

Epic heeft een fonds met $5.000.000 dollar om developers financieel te ondersteunen bij hun innovatieve Unreal Engine 4 projecten. Tijdens GDC kondigden ze een nieuwe ronde winnaars aan, waaronder twee Nederlanders en een Vlaming: de in Zweden wonende artist Rense de Boer (nee, dat zijn geen foto’s), Deliver Us the Moon van KeokeN Interactive, en Howest student en maker van de Destructible Car, Dries Deryckere.

Indigo op Campus Party

Indigo heeft een plek weten te veroveren op Campus Party. Voor €75 kunnen developers op 26, 27 en 28 mei hun game laten spelen door Campus Party publiek. Er is plek voor tien games die door Dutch Game Garden worden geselecteerd. Aanmelden kan tot 12 april.

indigo campus party

 

Fru leeft nog

Na deelname aan E3 2014 was het erg stil rondom Global Game Jam game, Fru, maar er is weer teken van leven. Via de Facebook pagina deelde Through Games twee nieuwe screenshots van de game. Eveneens kondigden ze de samenwerking met YouTuber Kwebbelkop aan en maakten bekend dat de release van Fru voor aankomende zomer is gepland.

Fru game

 

Indie Arena op Quo Vadis

De mensen van Indie Arena en Quo Vadis hebben de handen ineen geslagen om tijdens Quo Vadis een Indie Game Expo to organiseren. Voor 100 euro krijg je niet alleen een plekje op de expo, maar ook twee gratis toegangskaarten en ondersteuning van een PR bureau. Aanmelden kan alleen vandaag nog!

Verdun krijgt gratis uitbreiding

Vorige week kwam WW1 shooter Verdun met een grote update met onder andere, een nieuwe regio, een nieuwe co-op game mode, meer troepen, nieuwe wapens, nieuw animaties en een ‘gore’-mode om de oorlog in alle gruwelijkheid mee te maken.
Verdun Belgen

Iedere Xbox One is nu een dev kit

Tijdens hun Build Developer Conference kondigde Microsoft aan dat vanaf nu iedere Xbox One gebruikt kan worden als dev kit. Xbox Dev Mode is beschikbaar als preview is en laat developers experimenteren met Universal Windows Program (UWP) development. Hoewel de dev mode voor iedereen beschikbaar is, raadt Micosoft alleen ervaren developers op dit moment aan om er mee aan de slag te gaan. De Xbox Dev Mode Activation app is te downloaden in de Xbox Store.

Sassybot op SXSW

Ongeveer gelijk met GDC, vond in Austin, Texas South by Southwest plaats. Met behulp van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie was Sassybot in staat om Fragments of Him te tonen. Hoe dat is te bevallen delen ze via twee blogposts, hier en hier.
SWSW_05

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).