Now Reading
Hideo Kojima bevestigd voor NG16 – Control lezers krijgen korting
0

Hideo Kojima bevestigd voor NG16 – Control lezers krijgen korting

by Alessandra van Otterlo2 maart, 2016

Van 18 – 20 mei vindt in Malmø, Nordic Game 2016 plaats. Alle lezers van Control krijgen een korting van 20% op congrespassen en als je je kaart koopt voor 15 maart pak je ook de early bird korting mee.

Nordic Game is voor de meeste geen onbekende, het evenement bestaat uit een congres, een expo en een Pitch & Match area. Dit is het 13e jaar dat het evenement wordt georganiseerd. Nordic Game Resources CEO Erik Robertson noemt de 2016 editie een reboot: “Het gaat nog steeds om het opbouwen van kennis, delen van emoties en het groeien van bedrijven, maar we zijn druk bezig geweest met het tweaken van belangrijke onderdelen van het evenement. Hierbij hebben we de elementen waar mensen enthousiast over zijn, en die Nordic Game speciaal maken, in takt gelaten.”

NG16 logo

Indie dag

De grootste verandering is dat de Indie Night dit jaar een hele dag wordt. Op 20 mei staat Nordic Game volledig in het teken van de indie scene met een speciaal congresprogramme en een showcase met nieuwe games. Ook is er een Nordic Game Discovery Session, waar developers hun projecten kunnen presenteren aan publishers en investeerders. Mensen die willen pitchen, kunnen zich tot 1 april inschrijven. De Indie dag wordt afgesloten met de NG16 after-party.

Fast Track

In voorgaande jaren werden Fast Track sessies gevuld door sprekers uit de Nordic regio. Dit jaar kunnen ook developers uit andere landen een voorstel voor een talk indienen. Fast Track sessies zijn kort en ter zake en hebben als doel developers en het publiek dichter bij elkaar te brengen. Het aanmelden van een sessie kan tot 1 april.

ng16.fasttrack.850.560

Hideo Kojima

Een aantal onderdelen blijven hetzelfde. Het Gala Diner, de beroemde (of moeten we zeggen beruchte) Nordic Party, een verbeterd Pitch & Match matchmaking systeem en een sterke spreker line-up. Zo heeft de organisatie vandaag Hideo Kojima als spreker aangekondigd. Eerder waren al, onder andere,  Tim Sweeney (oprichter Epic Games) en Kate Edwards (IGDA Executive Director) bevestigd.

Hoe maak je gebruik van de korting
Ga naar de Nordic Game website, klik op de “Register” knop, kies je pas, vink het “Membership discount” vakje aan, kies uit het dropdown menu ‘CONTROL’ , en type de speciale code “CONTROLNG16” in het “Member ID” vakje.

Aangezien de website niet gelijk de prijzen laat zien, hieronder een overzichtje:

  • Tot 15 maart: Early Bird + Control korting =  4160 SEK* (ongeveer 445 euro)
  • Tot 15 mei: Ordinary Bird + Control korting =  4960 SEK* (ongeveer 530 euro)
  • Tot 20 mei: Late Bird + Control korting = 5520 SEK* (ongeveer 590 euro)

*alle prijzen inclusief 25% BTW

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).