Now Reading
Uit Nu! Voel je een echte melkveehouder met Superboer
0

Uit Nu! Voel je een echte melkveehouder met Superboer

by Alessandra van Otterlo19 februari, 2016

Gamious en innovatieorganisatie van de Nederlandse melkveehouderij Courage hebben, in samenwerking met MAD Multimedia, de gratis game Superboer gelanceerd.

In de game kijk je mee over de schouders van een echte boer en leer je hoeveel melk de koeien geven. Die data komt rechtstreeks uit de melkrobot op de boerderij. Ook krijgt je informatie over het weer, de gemoedstoestand van de koe, het kalveren en de melkcyclus. Allemaal zaken die van invloed zijn op de melkproductie. Aan de hand van al die gegevens voorspel je de melkproductie van de volgende dag. Hoe beter de voorspelling, des te meer punten je scoort. Met die punten kan je nieuwe koeien kopen en voor je het weet ben je dan een, juist ja, een superboer.

superboer 2

Doel van Superboer is jonge mensen laten zien hoe het er in de melkveehouderij aan toe gaat. Naast het spel kan je via webcams ook echt meekijken op de boerderij.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).